Matrassen

Jonge mensen die wat meer ruimte in hun bed willen, kiezen voor een twijfelaar. Oudere mensen die alleen zijn en misschien naar een kleinere woonst verhuizen, ruilen hun grote bed in voor een twijfelaar. Maar ook koppels die graag heel dicht bij mekaar slapen, kiezen voor dit type van bed. En uiteraard horen daar ook de nodige twijfelaar bed matrassen bij.

Twijfelaar bed matrassen: maak de goede keuze

Een goeie shop geeft jou advies over de verschillende soorten matrassen voor twijfelaars. Uiteraard heb je daar ook dezelfde keuzes als bij één- of tweepersoonsbedden. Kies je voor een harde of zachte matras, gevuld met schuimrubber of met veren, pocket veren of latex? Laat je in elk geval goed adviseren vooraleer je tot de aankoop overgaat. Elke matras heeft goede en minder goede eigenschappen. Dé ideale matras voor iemand is moeilijk te omschrijven. Neem je tijd en probeer verschillende matrassen uit. Heb je onlangs ergens lekker geslapen (in een hotel of bij vrienden), probeer gewoon te weten te komen welk soort matras dit was en ga dit type extra uitproberen in een winkel. Vertel ook aan de verkoper of je een rug-, zij- of buikslaper bent. Heb je het ’s nachts makkelijk koud, of heb je soms last van nachtelijk zweten? Vermeld dit ook in het gesprek met de verkoper. Al deze elementen bepalen namelijk de keuze van jouw matras.

Twijfelaar bed matrassen voor een perfect nachtrust

Ook al heb je alle elementen op een rijtje gezet en heb je je keuze gemaakt, toch zal een nieuwe matras in het begin vreemd aanvoelen. Dat is normaal, want het is altijd even wennen. Zorg ook dat de rest van je slaapkamer jou tot rust brengt. Zorg voor zachte kleuren, een frisse temperatuur en een goed donsdeken. Hou licht en lawaai zoveel mogelijk buiten. Samen met een goede matras ga jij dan een perfecte nachtrust tegemoet!